top of page

QUI SOM

El Patronat de les Dames de Meritxell neix l'any 1972 amb la finalitat d'ajudar els més necessitats, especialment la infància.
Així es va prioritzar la creació de l'escola bressol l'any 1978, recurs inexistent en aquell moment al país, després que la Sra. Carme Maestre de Cal Molines cedís el terreny, i el M.I. Consell General i seguidament la Caixa Andorra de Seguretat Social hi donessin suport econòmic.
Anys després i als baixos de l'església del Feners es crea el primer centre extraescolar, Dau, Centre d'Infants, que després de més de 25 anys de donar servei al país ha tancat per motius econòmics.

Citrus Fruits
manos apiladas_edited.jpg

DADES INTERESSANTS

18%

EL 18% DE LA POBLACIÓ REP PRESTACIONS SOCIALS 

300%

HAN AUGMENTAT LES PRESTACIONS PER ATENCIÓ SOCIAL EN 4 ANYS

QUE FEM

Donar assistència a qualsevol persona que ho sol·liciti, sense mirar la seva procedència, el temps d'estada al país, etc., així durant els quasi 40 anys s'han fet ajudes de tota mena, menjador i transport escolar, alimentació, lloguers, despeses mèdiques, d'ortopèdia, d'escola bressol, desplaçaments fora del país, vestimenta, etc.

Així mateix col·laborem amb el Centre de Salut Mental de l'Hospital i cobrim les despeses d'alguns alumnes que participen en els diferents tallers culturals o esportius dels diferents Comuns del país. Col·laborem també amb els integrants de la unitat de conductes adictives del SAAS, subvencionant teràpies amb gossos i activitats específiques per a la seva integració i evolució.

El Patronat té l'escola bressol Dames de Meritxell, des de sempre ha sigut un centre referent en quant a innovació i estimulació, treballem conjuntament amb el centre sociosanitari per a gent gran El Cedre perquè els nostres nens i grans visquin experiències junts, enriquim el seu dia a dia amb música, visites a fires i tota mena d'activitats que gaudeixen tant uns com altres. Hem comprovat l'efecte en els nostres avis i estem molt satisfets i orgullosos amb aquest programa pioner al país.

COM ACCEDIR-HI

Per donar llum verda a l'ajuda només necessitem un informe fet per un professional de l'àmbit sociosanitari del país.
Actualment hem col·laborat amb escoles del principat, ja que s'han dirigit a nosaltres en detectar necessitats urgents en algunes famílies dels seus centres.

bottom of page