top of page

AJUDES I ACTIVITATS REALITZADES DURANT EL 2023

 

1. AJUDES REALITZADES A TRAVÉS DELS SERVEIS SOCIALS DE GOVERN

L’any 2023 s’han realitzat diverses ajudes per un import de 2.876,91 € per a cobrir diferents necessitats com suport a l’habitatge, alimentació, desplaçaments, sense retorn des de govern.

 

2. AJUDES REALITZADES ALS DIFERENTS SERVEIS DE SALUT MENTAL DEL SAAS

És ja una realitat palesa l’increment dels problemes de salut mental que afecten la població en general i de forma molt especial la infància.

Des del Patronat aquesta és una problemàtica que ha estat tractada prioritàriament, ja que donar eines i recursos per ajudar aquests col·lectius especialment vulnerables, contribueix a tenir millors resultats en el seu tractament i rehabilitació.

Aquest passat any 2023 es van destinar un total de 7.647,95 € als diferents serveis del Sistema Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) que tracten aquesta problemàtica.

El Patronat ha editat un llibre de contes escrit i il·lustrat pels joves del SRCA “Les aventures de la Mel i el Bru”, quin import de venda íntegre es retorna a aquest servei.

 

3. AJUDES REALITZADES MITJANÇANT PROFESSIONALS DE REFERÈNCIA

 • Ajudes per tractaments de logopèdia per un import de 891,00 €.

 • Ajudes per a cobrir diferents despeses mèdiques per un import de 308,50 €.

 • Ajudes per tractaments psicològics per un import de 300,00 €.

 • Ajudes de menjador escolar per un import de 2.077,40 €.

 

4. BEQUES EXTRAESCOLARS DE REFORÇ ACADÈMIC

Com ja hem exposat tot el que impliqui donar eines i recursos a la infància és per a nosaltres una prioritat, ja que són ajudes que contribueixen a prevenir futures dificultats i ajuden a millorar la igualtat d’oportunitats en aquesta etapa bàsica.

Així les beques de suport extraescolar es donen a qualsevol infant que necessiti un suport extra per avançar i millorar en els estudis, ja sigui fent reforç d’anglès, de matemàtiques, de llengua... i que les famílies no podem cobrir.

Aquestes beques es faciliten prèvia demanda per part dels professionals de l’educació.

L'any 2023 no hem tingut cap despesa corresponent al reforç extra escolar però sí que s’ha donat al llarg de tot l’any a un total de 5 menors.

La manca de cost econòmic és degut a la col·laboració desinteressada d’un gran professional que vol restar en l’anonimat, i que dona suport de forma totalment altruista als menors a qui adrecem.

 

Projecte Fem Camí Junts Avis i Infants

Projecte realitzat per la nostra escola bressol Dames de Meritxell i el Centre Sociosanitari El Cedre. Es fan al voltant d'unes 15 activitats anuals.

S’han dut a terme múltiples activitats al llarg de l’any com l’anada conjunta d’infants i avis a la Fira del Bestiar d’Andorra, sessions conjuntes de música, teràpia amb gossos conjuntes avis-nens, entre moltíssimes altres activitats com suport dels avis per plantar l’hort de l’escola bressol amb els nens, ajudar en tasques d’alimentació, explicació de contes, participació en diferents festes i tradicions... Un projecte que ens il·lusiona a tots i que volem continuar fent créixer.

Les despeses d’aquest projecte són de 1.500 euros per curs escolar. L’any 2023 ha representat un cost econòmic de 855,25 €, cobert amb donatiu particular.

 

5. ACTIVITATS REALITZADES L’ANY 2023 PER DONAR A CONÈIXER LA NOSTRA ENTITAT I RECAPTAR FONS.

Aquest passat any hem estat presents a la Fira de Sant Jordi d’Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria venent roses. L'import recaptat va ser de 1.486,64 €.

També hem estat presents com cada any a la Fira d’Associacions de la Fira d’Andorra la Vella. L'import recaptat va ser de 618,51 €.

I durant el mes de desembre vam dur a terme un Quinto Benèfic a l’Hotel Delfos amb la col·laboració de moltes persones i entitats i plena assistència d’acord amb l’aforament ofert. L'import recaptat va ser de 2.200 €.

Es van celebrar algunes reunions amb professionals de la Salut Mental per oferir el nostre suport, així com amb professionals dels serveis socials per a continuar contribuint de forma activa amb qualsevol projecte que beneficiï les persones i societat del nostre país.

També vam estar al programa Clau de RTVA el 28 de novembre.

Com a suport econòmic d'entitats financeres vam rebre una aportació de la targeta solidària de Morabanc. Hem rebut 858,41 € corresponent a les donacions entre el període 11 de gener i el 4 de juliol de 2023.

Per part de la Secretaria de l'Associació dels Condecorats de la Legió d'Honor i de l’Ordre Nacional del Mèrit francès vam rebre una donació de 1.000 € per Dames de Meritxell.

 

 

 

 

PROJECTES PREVISTOS PER A AQUEST ANY 2024

 

 • Continuar donant suport a les múltiples demandes que ens arriben per part dels professionals d’Andorra per a cobrir les necessitats de la nostra població.

 • Fer créixer les beques extraescolars que estem segurs podríem beneficiar molts més infants del nostre país.

 • Continuar facilitant la intervenció psicològica i garantir una atenció precoç a tots aquells infants en què, des de les escoles bressol i/o ordinàries, es detecti qualsevol dificultat.

 • Fira d’Associacions al British College of Andorra (20 de març)

 • Festa infantil i rifa al British College of Andorra (12 d'abril)

 • Participació en la Fira de Sant Jordi (23 d'abril)

 • Sopar Quantum a la Borda de l'Hereu (25 d'abril)

 • Xerrades de nutrició infantil (mes de maig/juny)

 • Sopar Benèfic bianual (mes de setembre)

 • Continuar col·laborant amb els serveis de salut mental cobrint totes aquelles despeses de tractaments no mèdics, però que com hem exposat contribueixen a tenir millors resultats.

 • Donar suport en activitats organitzades pels professionals de qualsevol àmbit que contribueixen a la prevenció.

 • Tirar endavant un projecte preventiu adreçat a les famílies amb infants de 0 a 3 anys, que mitjançant diferents xerrades de professionals tractin temes del seu interès i que contribueixi a donar eines que les ajudin en la tasca d’educar i en la prevenció de possibles dificultats dels infants. Aquest projecte es tirarà endavant amb la col·laboració de les escoles bressol comunals i Dames de Meritxell durant el curs 2024-2025

 • Donar continuïtat i ampliar el nombre d’activitats dins el projecte "Fem camí junts avis i infants" amb la possibilitat d'ampliar a d'altres escoles.

 • I oberts a estudiar qualsevol proposta i/o projecte que sigui d’interès pel nostre país.

 

 

NOTA:

Tota la tasca que desenvolupa el nostre Patronat es fa mitjançant la dedicació voluntària per part de tots els membres i amb la col·laboració d’educadors de l’escola bressol i altres voluntaris que ens ajuden a organitzar les diferents activitats

La única despesa que tenim és la derivada de la comptabilitat

El nostre gran èxit: LA COL·LABORACIÓ DE TOTES LES PERSONES D’ANDORRA QUE SÓN SÒCIES DEL PATRONAT, DELS DONANTS, DELS COL·LABORADORS PARTICULARS I ENTITATS QUE FAN POSSIBLE AQUEST GRAN PROJECTE

bottom of page